snel de doucheknop omdraaien | verwilderen | biohacken | patronen

Mooie dingen om even bij stil te staan…

Met deze openingszin wilde ik aan deze tekst beginnen: ‘Afgelopen maanden ben ik actief bezig geweest’, maar dat is in mijn geval niets nieuws en het is sowieso een ontzettend saaie opening voor alles wat de afgelopen periode de revue is gepasseerd.  Ennuh.. mijn werk is alles behalve saai, eigenlijk kan ik het niet eens werk noemen, althans zo voelt het niet (maar dat komt misschien omdat ik voorheen ‘werk’ deed wat heel anders voelde). Ik hou ontzettend van alles wat ik nu mag en kan doen en ik ben daar ontzettend dankbaar voor.

Ik heb leuke mensen welke ik mag coachen, fijne collega’s, toffe buddy’s en een fijne coach/opdrachtgever. Over fijne coach gesproken, Ivan a.k.a little chief is er altijd voor me en zorgt ervoor dat je net als hem altijd het beste uit jezelf en anderen kan halen.  Zo zorgt Ivan er onder andere voor dat je qua kennis over de werking van lichaam en geest altijd up-to-date blijft en hoe je als coach de mensen steeds weer een beetje fitter en (hopelijk ook) gelukkiger kan maken.

Naast mijn toffe en leerzame ‘werk’, heb ik in de afgelopen periode door het bijwonen van workshops, lezingen en cursussen ontzettend veel geleerd en ook nog eens leuke mensen leren kennen.  

Het is voor mij erg belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en mezelf te prikkelen en soms ook om  buiten de gebaande paden te treden. Door dit te doen kan ik de mensen welke ik coach alles geven wat ik kan geven en kan ik uitdragen waar ik voor sta (lees mijn eerdere blogs als je nieuwsgierig bent over waar ik voor sta). 

Zoals ik eerder schreef heb een ademhalings- mindset en koudetraining gedaan. Deze training werd verzorgd door Dirk (https://www.metdirk.nl/). Dirk is een prettig persoon en een superfijne coach. Je leert van hem hoe je beter je rust kan nemen, hoe je jouw ademhaling kan optimaliseren en de krachten van koudetraining te gebruiken. Superwaardevol! (Ps: inmiddels heb ik Dirk enthousiast gekregen voor mijn tak van sport en traint hij nu bij Elite Benefit. Hoe cool is dat? 😊). Over Wim Hof instructeurs gesproken…een van de bekendste instructeurs is Kasper van der Meulen, een inspirator op en top. Kasper is de auteur van het boek Mindlift  (mentale fitness voor het moderne brein) en geeft hele gave lezingen over biohacken (onderwerpen zoals ‘hoe reduceer je slechte stress en optimaliseer je slaap’). Zo leerde ik kritischer te kijken naar bepaalde zaken, oude patronen te herkennen, te veranderen en te experimenteren met een aantal zaken zoals voeding, gedrag en slaap.

Om nog een bruggetje te slaan in deze (hopelijk niet saaie) tekst, heb ik afgelopen maand nog een Wim Hofje gedaan in het meer van Bohinj en ben ik buiten de gebaande paden getreden samen met Rewild (https://re-wild.nl/) en Natuurlijk Sportief
(https://natuurlijksportief.nl). Een lang weekend vol plezier waarbij het buitenspel en de natuur centraal stond. Genieten is een understatement! Wat buitenspel,  goed gezelschap, motiverende en mooie gesprekken in een prachtige omgeving onder leiding/visie van outdoor- en wildernisgids en specialist Nick Platje wel niet met je doet! Briljant!