meer dan een lot uit de loterij

Ik ben zo'n enorme geluksvogel die van haar passie haar beroep heeft weten te maken, maar dit gebeurde natuurlijk niet van de een op andere dag. Sterker nog, een aantal jaren geleden zat ik nog fulltime achter een computerscherm op kantoor te werken en had ik dit mooie leven welke ik nu als sportcoach en student heb, niet durven dromen. Iedere dag sta ik vrolijk op en ben ik dankbaar, het voelt alsof ik de loterij heb gewonnen. Hoe komt dat zo? 

Ik was niet altijd gelukkig met mijn werk. Ik haalde namelijk weinig voldoening uit het werk, maar haalde dit uit het salaris en de functietitel (inmiddels kan ik je vertellen dat dit echt een verkeerde instelling is). Het werk kostte mij veel energie, frustratie en slapeloze nachten, waardoor ik tegen de lamp liep. Time to wake up! Ik moest echt veranderen en ik ging omdenken. Je kent het vast wel...omdenken 'het denken in termen van mogelijkheden en niet van problemen'. Het leven is namelijk te leuk en te kort om je hoofd te laten hangen en niet lekker in je vel te zitten. Dit betekende voor mij dat ik niet meer bezig moest zijn met het enkel geld te verdienen om mezelf in levensonderhoud te voorzien en daarbij een breed scala aan sportactiviteiten te bekostigen, maar om daadwerkelijk op zoek te gaan naar werk wat bij mij past. Ik was namelijk altijd maar bezig met het bereiken van doelen zonder dat ik er voldoening uit kon halen en putte mezelf op die manier uit. Het was voor mij een enorme overwinning om mijn talenten en passie in te zetten en daarbij mijn ideeën over geld verdienen los te laten. Het grappige ervan is, nu ik erop terugkijk, dat het werk wat ik nu doe er al die tijd al was. Ik ben namelijk altijd al bezig geweest met sport en het coachen/begeleiden van mensen. Weliswaar was dit toen nog onbetaald en hobbymatig werk, maar dit is wel waar ik al die tijd al mee bezig was. Na wat mooie investeringen, cursussen, studies en stage- en werkuren, ben ik inmiddels een tijdje bezig met dit prachtige werk. 

Hopelijk heb ik je na het lezen van mijn blog kunnen inspireren. Wil je graag meer weten, door mij gecoacht of getraind worden, neem dan gerust contact met mij op.