‘The FAST(food)LIFE’ PART 1

Het ‘druk’ hebben, pijntjes hebben, niet lekker in de vel zitten, ga zo nog maar even door? Nee! => STOP ERMEE.  

In deze tijd van geschreven zelfhulpartikelen, TED-video's en podcasts is mijn blog misschien cliché, bedenk ik mezelf terwijl ik dit stuk schrijf. Helaas, is het ervaren van grote druk voor veel mensen van dagelijkse praktijk. Heb je er wel eens bij stilgestaan dat je lichaam reageert op je geest? Heb je wel eens last van je nek, heb je wel eens hoofdpijn en buik- en of darmklachten of andere symptomen wanneer je druk ervaart? Ben je fysiek en mentaal in balans? Dan zit je lekker in je vel. Maar raakt het evenwicht verstoord dan merk je dat vroeg of laat. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar. Persoonlijk denk ik dat de meeste mensen helaas niet meer goed ‘voelen’ en erg veel met hun ‘hoofd’ bezig zijn. Dit is iets wat mij op dit moment enorm intrigeert en waar ik in mijn werk als coach mensen bij wil helpen. 

Sinds enkele maanden heb ik een andere kijk. Een kijk die mij veel rust en ontspanning geeft. Je hoeft namelijk niet alles te kunnen, te moeten en te weten. Nee? Nee! Zoals sommigen van jullie weten werk ik sinds enkele maanden voor Elite Benefit Gym als coach. Elite Benefit Gym (https://elitebenefitgym.com/) werkt volgens de Strongfit Principes (https://www.strongfit.com/). Je traint niet alleen je spieren, maar ook je ademhaling, zenuwstelsels, mindset en fysiologie.

In februari 2019 mocht ik van en samen met Ivan Viguurs (eigenaar) van Elite Benefit Gym een weekendseminar van Strongfit gegeven door de oprichters Julien Pineau en Richard Aceves bijwonen. Een seminar waar ik nog dagelijks aan terugdenk. Over eyeopeners’ en ‘wake-up calls’ gesproken, deze seminar heeft mij inzichten gegeven waar ik dagelijks profijt van heb, zowel in mijn werk als in mijn privéleven. Een aantal onderwerpen zoals: verwachtingen, onderwijs, coaching, voeding, persoonlijke grenzen, natuurlijke beweegpatronen, voelen, ademhaling, flow-fight-flight-freeze, intensiteit en mobiliteit vs. flexibiliteit komen in het seminar en de pre-seminar aan bod. 

Ik denk dat het volgen van de kern van deze principes een grote meerwaarde heeft voor alle mensen en neem deze principes graag mee in mijn werk als coach en zal mijn kennis en ervaring dagelijks verruimen en delen.

De puzzel wordt steeds completer, maar ook groter en dat is ontzettend leuk. Zo heb ik onlangs met veel plezier een workshop ‘koude training, ademhaling en mindset’ van Dirk ( https://www.metdirk.nl/) gevolgd. Hierover schrijf ik binnenkort meer..